Over ons

Wij zijn als een van de eerste begonnen met fietstours door Den Haag. Waarom? Wij zijn geboren en getogen in Den Haag en hebben passie voor de stad en de fiets. Wij vertellen er graag over en willen je meenemen naar de mooie en unieke plekken die de stad te bieden heeft.

De stad heeft verschillende gezichten met mooie buurten vol met architectuur (Jugendstil tot Nieuwe Haagse School) maar soms ook een rauwe kant opgevrolijkt door Haagse humor. In een echte Haagse volkswijk stond ooit op de muur geschreven: Wij eten geen honing maar kauwen bijen!

Uiteraard zijn er veel meer leuke anekdotes, fabels en feiten uit de Haagse geschiedenis.

Wij willen dat je de stad ontdekt zoals Hagenaars en Hagenezen die ervaren. Een stad waar we trots op zijn. Wij beleven dagelijks onze stad. Wij vertellen je niet alleen een verhaal, maar nemen je mee in ons dagelijks bestaan.

passie voor de stad en fiets

Haagse Fietskaart

Wij hebben zelf een Haagse Fietskaart gemaakt. Met allemaal leuks tips, 10 historische spots, verborgen plekjes en de beste koffies van Den Haag! Er staan twee plattegronden in een anno 1873 en 2019 met o.a. drie bijzondere routes. Waaronder de route voor ouders met kinderen.

Onze tours

De leukste manier om Den Haag te verkennen is door een fietstour met lokale Haagse gidsen. Een vreemde stad of plaats ontdek je het best door met een bekende van die stad mee te gaan. Je maakt kennis met de leukste bezienswaardigheden en ziet ook de onbekendere kant van de stad. Een ideale dag voor een bedrijfsuitje, vrienden of een familiedag. Dit zijn de leukste tours door Den Haag.

Tour Den Haag

Haags bakkie??

De route voert langs wijken en plaatsen overgoten met anekdotes, verhalen en leuke interessante fabels en feiten uit de Haagse en Nederlandse geschiedenis.

Duur: 2 en 3 uur
Nieuwe kerk Den Haag

Haagse Smul Tour

Fietsen en smullen

Haagse adressen voor fijnproevers, vaak op verrassende locaties. Op deze plekken vullen vullen we de picknickmanden voor op het einde een lekkere picknick

Duur: 3 uur incl. picknick.
Een lekkere picknick bij de haagse smultour

De Haagse Taal Tour

Haagse tietuh?

De Haagse Taal Tour is een tour met humor. Met een snelle en frisse kijk op de stad, niet aangedikt, geen show, gewoon zoals de stad op zijn Haags het mooist is.

Duur: 1,5 uur incl. picknick
Den Haag Vredespaleis

Muziek tour

Zelf muziek maken?

Veronica dobbert voor de kust, vetkuiven, de Kikkers, en de Plu, Q65, Golden Earring(s) en Shocking Blue. Waar zijn de muziekspots die alleen de insiders weten?

Duur: 3 uur
Waar in Den Haag zijn de muziekspots die alleen de insiders weten?

Inclusief

  • Een deskundige en vriendelijke Haagse gids (ook in het Engels)
  • Stops bij bijzondere bezienswaardigheden en unieke plekjes
  • Achtergrondinformatie en leuke tips
  • Een Haagse lekkernij
  • Gebruik van goede fietsen
Lekker uitwaaien op het Scheveningse strand
Lekker uitwaaien op het Scheveningse strand
Mauritshuis Den Haag
Mauritshuis Den Haag
Haagse binnenstad
Haagse binnenstad
Den Haag chinatown
Den Haag chinatown
Den Haag de passage
Den Haag de passage
Het binnenhof
Het binnenhof